סטייק אנטריקוט
- 2 מנות
- Type: אנטריקוט
אנטריקוט הוא נתח בקר פופולרי, המכונה לעתים קרובות ribeye או סטייק צלעות, וידוע בטעמו העשיר ובעדינותו. הנה מתכון פשוט לבישול אנטריקוט:
רכיבים:
2 סטייקים אנטריקוט (עובי של בערך 2 עד 2.5 ס”מ)
מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
2 כפות שמן זית
אופציונלי: שום טחון, עשבי תיבול טריים (רוזמרין או טימין), ויין אדום לרוטב
הוראות:
1. מכינים את הסטייקים:
מוציאים את סטייק האנטריקוט מהמקרר כ-30 דקות לפני הבישול כדי שיגיעו לטמפרטורת החדר.
מייבשים את הסטייקים בעזרת נייר סופג. זה עוזר להשיג צריבה טובה יותר.
מתבלים את שני הצדדים של הסטייקים בנדיבות במלח ופלפל שחור גרוס טרי. אם תרצו, תוכלו גם למרוח שום טחון או עשבי תיבול טריים על הסטייקים לתוספת טעם.
2. מחממים את המחבת:
מחממים מחבת עם תחתית כבדה או מחבת ברזל יצוק על אש גבוהה. אתה רוצה שהמחבת תהיה חמה מאוד כדי להשיג צריבה טובה.
3. צורבים את הסטייקים:
מוסיפים למחבת החמה את שמן הזית.
מניחים בזהירות את סטייקי האנטריקוט המתובלים במחבת. ודא שהם יושבים שטוחים מבלי להדביק את המחבת.
צורבים את הסטייקים כ-3-4 דקות מכל צד עבור מדיום-רייר, או כוונו את הזמן לרמת העשייה המועדפת עליכם. השתמש במדחום לבשר כדי לבדוק את הטמפרטורה הפנימית: (54°C) עבור מדיום-רייר, (60°C) עבור בינוני ו- (66°C) עבור בינוני.
לתוספת טעם, ניתן להוסיף למחבת ענף רוזמרין או טימין במהלך הבישול.
לאחר שהסטייקים מוכנים לפי טעמכם, מוציאים אותם מהמחבת ומניחים אותם על צלחת או קרש חיתוך.
עטפו את הסטייקים בצורה רופפת בנייר אלומיניום ונותנים להם לנוח כ-5-10 דקות. תקופת מנוחה זו מאפשרת למיצים להיספג מחדש, וכתוצאה מכך לסטייק עסיסי ורך יותר.
6. מגישים:
לאחר המנוחה, פורסים את סטייק האנטריקוט כנגד הסיבים לרצועות דקות.
הגישו את סטייקי האנטריקוט הטעימים שלכם עם תוספות לבחירתכם, כגון ירקות צלויים, פירה או סלט טרי.
תיהנו מסטייק אנטריקוט מבושל בצורה מושלמת! התאם את זמן הבישול לרמת העשייה המועדפת עליך, ואל תשכח להוסיף את רוטב או תוספת אהובה עליך.