המבורגר ביתי
- 4 מנות
- Type: בשר טחון
הכנת המבורגרים טעימים בבית היא קלה וניתנת להתאמה אישית. הנה מתכון להמבורגר קלאסי שיעזור לך להתחיל:
רכיבים:
לקציצות:
(450 גרם) בשר בקר טחון (80% רזה, 20% שומן אידיאלי עבור המבורגרים עסיסיים)
מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
אופציונלי: 1/2 כפית אבקת שום, 1/2 כפית אבקת בצל, או התבלינים המועדפים עליך
להרכבה והגשה:
4 לחמניות המבורגר
עלי חסה
עגבניות פרוסות
בצל פרוס
חֲמוּצִים
קטשופ, חרדל, מיונז ותבלינים אחרים לבחירתכם
הוראות:
1. מכינים את הקציצות:
ערבבו בקערה את בשר הבקר הטחון עם התבלינים שבחרת, מלח ופלפל.
מחלקים את בשר הבקר המתובל ל-4 חלקים שווים ומעצבים מהם קציצות המבורגר. ודא שהקוטר מעט גדול יותר מלחמניות ההמבורגר שלך, מכיוון שהן יתכווצו בעת הבישול.
2.צולים את הקציצות:
מחממים מחבת גריל או כיריים על אש בינונית-גבוהה. אם משתמשים בגריל, ודאו שהוא נקי ומשומן היטב כדי למנוע הידבקות.
מניחים את קציצות ההמבורגר על הגריל או המחבת.
צולים כ-4-5 דקות מכל צד לעשייה בינונית-רייר עד בינונית. אם אתם מעדיפים את ההמבורגרים שלכם עשויים יותר, מבשלים אותם עוד כמה דקות, אבל היזהרו לא לבשל יתר על המידה מכיוון שזה עלול לגרום להם להתייבש.
3. צולים את הלחמניות:
בזמן שהקציצות מתבשלות, מפצלים את לחמניות ההמבורגר וצולים אותן קלות על הגריל או בטוסטר עד שהן מזהיבות.
4. מרכיבים את ההמבורגרים:
מניחים עלה חסה בחצי התחתון של כל לחמנייה קלויה.
מוסיפים קציצת המבורגר עם גבינה מומסת מעל.
שכבה עם עגבניות פרוסות, בצל וחמוצים.
הוסף תבלינים כמו קטשופ, חרדל ומיונז לפי הטעם.
למעלה עם החצי השני של הלחמנייה.
5. מגישים:
הגישו את ההמבורגרים הביתיים שלכם מיד כשהם חמים